Parketi

Tradicija postavljanja parketa proteže se na više od 400 godina. Iako se različite alternative često javljaju, masivni podovi tokom godina nisu izgubili svoju atraktivnost. Čak šta više, parketni podovi održavaju svoju tradicionalnu popularnost prvenstveno zbog svoje estetske savršenosti, a delom i zbog mogućnosti kreiranja raznih dizajna koji se savršeno stapaju sa prirodnom lepotom i toplinom modernog poda.

Proizvodimo klasičan parket od hrasta i parene bukve. Jasenov parket po porudžbini. Hrastov parket se radi isključivo od slavonskog hrasta, a parket od parene bukve se proizvodi od sopstvene sirovine, imajući u vidu da posedujemo dve pilane i sušare kapaciteta 1 200 m3. Dnevna proizvodnja je 450 m2, što je preko 125.000 m2 godišnje.

HRASTOV PARKET

Ako želite da Vaš parket bude odradjen od najkvalitetnijeg drveta naša preporuka je svakako hrast. Hrast je najkvaliteteniji zbog svojih karakteristika, a to su : otpornost, postojanost i tvrdoća. Suvoća hrastovog parketa treba da bude 9± 2%, betonska košuljica na koju se postavlja parket treba da bude do 2% vlažnosti

BUKOV PARKET

Bukov parket je što se tiče tvrdoće sličnih karakteristika kao i hrastov parket, s tim što je bukovo drvo rasprostranjenije u prirodi pa mu je i cena niža. Suvoća bukovog parketa je potrebno da bude 9±1% . Betonska košuljica treba da bude do 2% vlažnosti i kada se parket postavi u zavisnosti od lepka i temperature vazduha potrebno je da odstoji od 7 – 14 dana pa tek onda da se hobluje.

JASENOV PARKET

Jasenov parket je što se tiče tvrdoće sličan hrastovom parketu, takođe i tekstura drveta je skoro identična uz nešto svetliji ton. Jasenov parket mora biti suvoće do 9± 2% uz neophodnu dobru obradu letvica. Potrebno je da betonska košuljica bude do 2% vlažnosti.