Lajsne za parket

Lajsne i sokla lajsne imamo od hrastovog, bukovog i jasenovog drveta. Lajsne za parket su standardnog profila, dok sokla lajsne imamo u dimenzijama od 6, 7 i 8cm uz neophodnu viner lajsnu dimenzija 10 x 15mm. Parket lajsna i sokla lajsna je neophodno da bude od kvalitetnog, dobro isklasiranog i suvog drveta, a da pritom ima i određenu savitljivost zbog same ugradnje. Trenutno su u trendu sokla lajsne, ali i klasične parket lajsne još uvek imaju svoju primenu. U poslednje vreme u trendu su i bele sokle od medijapana visine od 60mm i 100mm, presvučena visokokvalitetnom folijom čijim postavljanjem Vaš pod dobija moderniji izgled.

UGAONE LAJSNE

Klasična parket lajsna izrađena od kvalitetnog hrastovog, jasenovog ili bukovog drveta. Finalno su obrađene. Prema Vašim potrebama birate tip i izgled lajsne, klasična tekstura nekog drveta ili neka modernija varijant jarkih i atraktivnih boja.

CrownForest-lajsne-jasenove-mala

JASEN

CrownForest-lajsne-hrastove-mala

HRAST

CrownForest-lajsne-bukove-mala

BUKVA

SOKLA LAJSNE

Svaki parket ima odgovarajuću ugaonu lajsnu – soklu. Najčešće se proizvodi od hrasta, jasena i bukve. Ugaona lajsna ili sokla za parket je svojevrstan završetak parketa. Od nje se očekuje da poveže pod sa zidom. Ako je pod drveni (parket, patos), mora sokla, da bi se sakrio obavezan zazor izmedju zida i poda, zbog dilatacija.
Proizvodene su od drveta vrste identične parketu. Finalno su obrađene. Sokla zavisi od vrste poda, ali može da se kombinuje u različitim varijantama. U našoj ponudi imamo sokle: od hrastovog drveta(jasena, bukve) visine 6, 7 i 8 centimetara, koja ide u kompletu sa viner lasjnom.

CrownForest-cokla-lajsne-jasenove-mala

JASEN

CrownForest-cokla-lajsne-hrastove-mala

HRAST

CrownForest-cokla-lajsne-bukove-mala

BUKVA